Informació
Programació
Activitats
Programació Escolar
... Informació
...... Condicions de participació
...... Llistat d'espectacles
......... Educació infantil
......... Cicle Inicial
......... Cicle Mitjà
......... Cicle Superior
......... ESO
......... Cinema
... Inscripció escoles
... Accés als dossiers pedagògics
Mostra de Teatre
Notícies
Repertori
Premi Rialles
JOCS!
Contacte
Opineu dels espectacles

Cinema


MARTINA I ELS RATOLINS
- Jannik Hastrup -
Cinema
La Martina és una nina molt petita que viu al camp i un dia, amb els seus amics els ratolins, es trasllada a la ciutat cercant aventures.
Hi coneixeran una ratolina, la Sussi, que viu amb el seu avi i el germà petit en un vaixell atracat al moll.
La ratolina els mostrarà tots els secrets de la ciutat, on trobaran obstacles que hauran de superar:
un robatori, una persecució, un segrest i mil perills més.

FITXA TÈCNICA
Títol Original: Cirkeline: Storbyens Mus
Nacionalitat: Danesa
Direcció: Jannik Hastrup
Direcció de producció: Marie Bro
Guió: Hanne Hastrup & Jannik Hastrup
Música: Henrik Ley
Gènere: Animació
Durada: 60 minuts
Adaptació al català: Albert Jané


SONNY, LAMBERT I EL CAS DE LA CUA DE GÜINEU
- Nille Tystad i John M.Jacobsen -
Cinema
En Garí és un follet entremaliat i simpàtic que vull en un poblet fred i ben nevat del nord de Noruega.
Com càstig per haver menjat sense permís eles coques de Nadal que prepara la cuinera de la granja, li creix una enorme cua de guineu.
La notícia s'escampa ràpidament i en Garí es converteix en la riota de tothom.
Ben trist i preocupat, el follet prova de desempallegar-se'n però no ho aconsegueix de cap manera.
A la ciutat, un grup de dames xerraires i ostentoses competeixen des de fa anys a
veure qui té la millor bufanda de cua de guineu.
Quan una d'elles, la vídua Nansen-Cansen, s'assabenta de l'existència de la cua del follet, intenta contractar els serveis de Sonny, el detectiu privat, per tal que torbi el follet i el dugui a cal carnisser.
En comptes d'acceptar l'encàrrec, Sonny i Lambert, el seu ajudant, surten a la recerca del follet per salvar-lo d'una fi tan cruenta, perseguits en tot moment per la vídua i el seu admirador, el magistrat Miram-Bell.
Tenen una única pista: el follet viu en un poblet molt petit de cap al nord, enclotat entre altes muntanyes, allà on fa tant fred que fins i tot les estrelles tremolen.
Enmig de la ruta, Sonny i Lambert van a parar a casa del seu amic, l'inventor Theodor, que els rep acollidorament i els proporciona la fantàstica màquina voladora capaç de detectar cues de guineu.
Amb l'ajut d'aquest enginy i gràcies a unes quantes coincidències aconsegueixen finalment localitzar en Garí i esguerrar els plans de la vídua.
Gràcies als seus poders, la cua esdevindrà la salvació dels habitants del poblet del Garí i tot el què abans eren burles es convertiran en expressions d'agraïment envers el petit follet.

FITXA TÈCNICA
Títol Original: Solan, Ludvig og Gurin med reverompa
Nacionalitat: Noruega
Direcció: Nille Tystad i John M.Jacobsen
Direcció de producció: Marie Bro
Guió: Kjell Aukrust
Música: Kjell Bjerkestrand
Gènere: Animació
Durada: 76 minuts
Adaptació al català: Albert Jané


VIATGE A MELÒNIA
- Per Åhlin -
Cinema
A l'illa de Plutònia, un parell de personatges sense escrúpols; dominats per l'afany de poder, Baconet i Baconàs, mantenen en unes condicions d'esclavatge tota una colla de nois, que fan treballar a les seves indústries, a més són una font de pol·lució i contaminació de tot el medi ambient: l'aire, amb la fumera de les xemeneies, i l'aigua, amb els residus industrials.
No gaire lluny de Plutònia, una altra illa, Melònia, és un petit paradís on l'aire és net i l'aigua clara i transparent, on creixen els arbres fruiters i canten els ocells. Hi viuen el bon encantador Pròsper i la seva filla Miranda, servits diligentment per Ariel, l'esperit gentil (que és en realitat un ocellàs divertidíssim ), i el monstre Caliban, feixuc i resignat, que compleix les funcions d'hortolà.
Els innobles Baconet i Baconàs no en tenen prou d'haver convertit Plutònia en un infern i tenen el projecte de sotmetre també al seu poder maligne Melònia.
Contracten un vaixell perquè els hi traslladi, però una tempesta esgarrifosa provocada pels poders màgics de Pròsper, el fa naufragar a envistes de l'illa, a la qual aconsegueixen arribar tots els passatgers i tripulants del vaixell, incloent-hi el jove Ferran, un dels malaurats treballadors de Plutònia, que han aconseguit d'escapar-se'n.
Ferran és molt ben acollit per Pròsper i la seva filla Miranda, amb qui simpatitza tot seguit. I els explica quins són els malvats projectes de Baconet i Baconàs.
Baconet i Baconàs, per la seva banda aconsegueixen de segrestar el pobre monstre Caliban, posseïdor de l'elixir màgic fabricat per Pròsper, que multiplica d'una manera increïble la potència de les coses.
Amb aquest elixir volen augmentar la potència del seu abominable material bèlic, però les coses aniran d'una altra manera....
FITXA TÈCNICA
Títol Original: Ressan Till Melonia
Nacionalitat: Sueca
Direcció: Per Åhlin
Direcció de producció: Klas Olofson, Katinka Faragó
Guió: Per Åhlin i Karl Ramunsen ("Fantasies" sobre "La Tempesta" de William Shakespeare)
Música: Björn Isfält
Gènere: Animació
Durada: 104 minuts
Adaptació al català: Albert Jané


Sara, Sara
- Renzo Martinelli -
Cinema
Sara , Sara! és la història d'una noia sud-africana que pateix una doble discriminació: és negra i és coixa. Malgrat el sue defecte físic és una nedadora extraordinaria, imbatible en les proves de llarga durada.
Els seus pares dubten entre protegir-la de les possibles desilusions o esperonar-la perquè, a través del risc, la noia trobi una raó per a viure, ignificar la seva condició i trimofar sobre els prejudicis i sobre la natura.
Per atzar, Sara coneix Ciro, un noiet orfe originari de Capri , que fa de mecànic i viu amb Gershe, un antic preparador de natació, periodista esportiu fracassat i alcohòlic. Ciro, vital i optimista com n'hi ha pocs, esdevé un gran amic i admirador de Sara i aconsegueix que Gershe, superant el seu estancamemt, accedeixi a preparar a Sara per la travessia Capri-Nàpols, recuperi la confiança en ell mateix i doni suport a la lluita de Sara contra tot i contra tothom.
FITXA TÈCNICA
Títol Original: Sarahsarà
Nacionalitat: Italiana
Direcció: Renzo Martinelli
Direcció de producció: Raiuno,Instituto Luce,Martinelli Film Company International
Guió: Maurizio d'Adda, Renzo Martinelli,Giulio Paradisi,basat en la història real de Sarah Gadalla Gubara i supervisat per l'escriptora guanyadora del premi Nobel Nadine Gordimer.
Música: Mauro Pagani
Durada: 106 minuts
Adaptació al català: Albert Jané